Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 8 im. Marii Skłodowskiej-Curie w Toruniu na rok szkolny 2023/2024
Zapytanie ofertowe
Postępowanie prowadzone w oparciu o art. 4 pkt. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r.
Prawo zamówień publicznych
/tj. Dz. U. z 2010 r. r. nr 113 poz. 759/ oraz Regulamin Zamówień Publicznych
Szkoły Podstawowej nr 8 w Toruniu
Zamówienie poniżej 130 tys. złotych
SPB.272.1.14
- Zamawiający: Szkoła Podstawowa nr 8 im. Marii Skłodowskiej-Curie
87-100 Toruń
Ul. Łyskowskiego 28
Tel. (fax) (56)648-56-70
Zaprasza do złożenia ofert cenowych: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej
- Opis przedmiotu zamówienia:
- Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych (kod CPV15000000- 8 ,03000000-1 wg Wspólnego Słownika Zamówień ) do Szkoły Podstawowej nr 8 w Toruniu
Dostawy (sukcesywne) obejmują dostarczanie produktów potrzebnych do przygotowania około
350 posiłków dziennie w dniach od września 2023 do 31 grudnia 2023 (z pominięciem przerw związanych z feriami, wakacjami oraz innymi dniami wolnymi).
Uwaga: Istotne warunki zamówienia.
Szacunkowa ilość zamówienia z podziałem na części ( kategorie )
Część 1 produkty zwierzęce , mięso i produkty mięsne (kod CPV 15100000-9)
- Schab bez kości -70 kg
- Karkówka bez kości - 70 kg
- Łopatka bez kości - 140 kg
- Polędwica wieprzowa - 35 kg
- Boczek wędzony - 15 kg
- Szynka świeża b/k ( kulka ) – 70kg
- Mięso wołowe gulaszowe - 35 kg
- Wołowina zrazowa górna - 35 kg
- Żeberka wieprzowe - 45kg
- Wątroba wieprzowa - 35 kg
- Filet kurcząt - 105 kg
- Filet z indyka - 35 kg
- Udko z kurczaka - 120 kg
- Porcje rosołowe - 30 kg
- Parówki drobiowe - 20 kg
- Kurczak świeży - 5 kg
- Kości wieprzowe - 40 kg
- Kiełbasa Śląska - 50 kg
Część 2 dostawa produktów rolnictwa i ogrodnictwa oraz podobne produkty
(kodCPV03100000-2, kod CPV 15300000-1) 1.Ziemniaki kg - 1200 kg
2.Buraki kg - 30 kg
3.Cebula kg - 30 kg
4.Marchew kg - 130 kg
5.Fasola sucha ,,Jaś” kg 25 kg
6.Kapusta biała kg - 120 kg
7.Kapusta czerwona kg – 50 kg
8.Kapusta Pekińska kg - 70 kg
9.Jabłka kg - 120 kg
10.Pietruszka korzeń kg - 20 kg
11.Por kg - 20 kg
12.Seler kg - 20 kg
13.Kapusta kiszona kg - 60 kg
14.Ogórek kiszony - 40 kg
1.Pomarańcza
- Mandarynka
3.Kiwi
4, Banan
5.Gruszka
6.Śliwka
Część 3 dostawa różnych produktów spożywczych
(kod CPV 15600000-4, 15400000-2)
- Cukier kryształ 1 kg - 40kg
2.Mąka pszenna 1kg - 50kg
3.Olej rzepakowy rafinowany 1l. – 40 l.
4.Bułka tarta 1 kg - 30 kg
5.Kasza jęczmienna 1kg - 10 kg
6.Ryż 1 kg - 10 kg
7.Ryż paraboliczny 1kg - 60 kg
8.Kasza Bulgur 1 kg - 60 kg
9.Koncentrat pomidorowy 900g - 15 szt.
10.Kisiel 1kg - 4 kg
- Herbata owocowa exp.op. – 10 op. .
12.Herbata czarna exp. Op. – 10 op.
13.Majonez pomorski 600g 10 szt.
14.Kwasek cytrynowy 1k - 1 kg
15.Pieprz mielony 1kg - 1 kg
- Zioła prowansalskie - 1 op.
17.Papryka słodka mielona 1 kg 1 kg
18.Ziele angielskie 1kg - 1 op.
19.Majeranek suszony 250g - 3 op.
20.Liść laurowy 100g - 1 op.
21.Przyprawa do drobiu 1kg 1 kg
22.Makaron świderki z pszenicy durum 1kg - 40 kg
23.Makaron nitki z pszenicy durum 1kg - 10 kg
Część 4 dostawa ryb i pozostałe mięso ryb
(kod CPV 15220000-6)
1.Filet z Miruny - 35 kg
2.Filet z Morszczuka - 35kg
3.Łosoś świeży - 35 kg
4.Paluszki rybne – 30 kg
Część 5 dostawa jajka
(kod CPV 03000000-1)
1.Jajo M - 240 szt.
- Jajko L - 240 szt.
Część 6 dostawa produktów mrożonych
(kod CPV 15229000-9)
1.Kalafior mrożony kg – 15 kg
2.Brokuł mrożony kg – 15 kg
3.Fasolka szparagowa mrożona kg 45 kg
4.Szpinak rozdrobniony mrożony kg - 30 kg
5.Mieszanka warzywna 3 składnikowa kg 30 kg
6.Mieszanka warzywna wielowarzywna kg - 15 kg
7.Mieszanka kompotowa kg - 20 kg
- Truskawki mrożone kg - 20 kg
9.Porzeczka czerwona mrożona kg - 20 kg
10.Porzeczka czarna mrożona kg - 20 kg
11.Marchewka z groszkiem mrożona kg - 15 kg
Część 7 dostawa produktów mleczarskich
(kod CPV 15500000-3)
- Ser gouda kg - 7 kg
- Twaróg półtłusty kg - 30 kg
- Serek topiony szt. – 120 szt.
- Śmietana 0,5l. 18 % - 50 szt.
- Jogurt naturalny 150g – 350 szt
6.Jogurt owocowy Jogobella 150g - 350 szt
- Podstawą wyboru oferty będzie najkorzystniejsza/ najtańszaoferta brutto za daną część zamówienia.
- Wykonawca związany jest ofertą 30 dni.
- Bieg terminu związania ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert.
- Realizacja zamówienia : od 01.09.2023r. do 31.12.2023r.
- Dostawy do ZamawiającegoWykonawca ma realizować własnym środkiem transportu, po zamówieniu ze strony Zamawiającego: fax, telefon, e-mail, pismo.
III. Dokumenty, jakie Wykonawca powinien załączyć do oferty:
- Zamawiający wymaga, aby każda oferta zawierała minimum następujące dokumenty:
1) wypełniony i podpisany przez Wykonawcę formularz cenowo-ofertowy – wg. załączonego wzoru formularza ofertowego - załącznik nr 1.
2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania oferty cenowej – w postaci oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do podpisywania oferty. - Dokument, o którym mowa w pkt. 1.2, może być dostarczony przed podpisaniem umowy.
- Oświadczenie o braku powiązań - załącznik nr 2 do zapytania ofertowego.
- Postępowanie prowadzone jest w języku polskim
- Informacje o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń i dokumentów.
Wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawcy mogą przekazywać pisemnie, za pomocą faksu lub drogą elektroniczną:
Tel. ( 56 ) 648-56-70 lub na adres e-mail szkola8@zs8.eu
- Osoby po stronie Zamawiającego uprawnione do porozumiewania się
z Wykonawcami: - Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego o wyjaśnienia. Osobą wskazaną do kontaktu jest pani Iwona Kaszubowska -. pod numerem telefonu 509894451
- Miejsce składania ofert
Ofertę cenową należy złożyć w sekretariacie szkoły do dnia 17.08.2023 r.
VII. Na załączonym formularzu cenowo-ofertowym, należy przedstawić cenę brutto
Należy podać cenę jednostkową za dany produkt oraz cenę całego zamówienia danego produktu.
- Wartość cenową należy podać w złotych polskich cyfrą – z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku oraz słownie.
- Cena powinna zawierać wszelkie koszty związane z wykonaniem przedmiotu zamówienia.
- Wszelkie rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą odbywać się będą
w złotych polskich.
VIII. Informacje o formalnościach
- Zamawiający zawrze umowę z wybranym Wykonawcą po przekazaniu zawiadomienia
o wyborze Wykonawcy, ale nie później niż w terminie związania ofertą. - Jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana uchyli się od zawarcia umowy, Zamawiający wybierze kolejną ofertę najkorzystniejszą spośród złożonych ofert, bez przeprowadzania ich ponownej oceny.
- Do prowadzonego postępowania nie przysługują Wykonawcom środki ochrony prawnej określone
w przepisach Ustawy Prawo zamówień publicznych tj. odwołanie, skarga. - Niniejsze postępowania prowadzone jest na zasadach opartych na wewnętrznych uregulowaniach organizacyjnych Zamawiającego. Nie mają tu zastosowania przepisy Ustawy Prawo zamówień publicznych.
Artykuły
Osoby odpowiedzialne
Autor: | Paweł Machałowski |
Odpowiada: | Danuta Rajczak-Zalewska |
Wytworzył: | Paweł Machałowski |
Data ostatniej zmiany: | 2023-07-06 09:52:42 |
Archiwum
Statystyki
Odwiedzin na stronie: | 137 |