Przypomnij hasło
Biuletyn Informacji Publicznej
Szkoła Podstawowa nr 8 w Toruniu im. Marii Skłodowskiej-Curie w Toruniu
drukuj

Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 8 im. Marii Skłodowskiej-Curie w Toruniu na rok szkolny 2023/2024

Zapytanie ofertowe

Postępowanie prowadzone w oparciu o art. 4 pkt. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. 
Prawo zamówień publicznych 
/tj. Dz. U. z 2010 r. r. nr 113 poz. 759/ oraz Regulamin Zamówień Publicznych 
Szkoły Podstawowej nr 8  w Toruniu

Zamówienie poniżej 130 tys. złotych

SPB.272.1.14

  1. Zamawiający:  Szkoła Podstawowa nr 8 im. Marii Skłodowskiej-Curie

87-100 Toruń

Ul. Łyskowskiego 28

Tel. (fax) (56)648-56-70

Zaprasza do złożenia ofert cenowych: „Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej 

  1. Opis przedmiotu zamówienia:
  2. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych (kod CPV15000000- 8 ,03000000-1 wg Wspólnego Słownika Zamówień ) do  Szkoły Podstawowej nr 8 w Toruniu

Dostawy (sukcesywne) obejmują dostarczanie  produktów  potrzebnych do przygotowania około

350 posiłków dziennie w dniach od września 2023 do 31 grudnia 2023 (z pominięciem przerw związanych z feriami, wakacjami oraz innymi dniami wolnymi).

 

Uwaga: Istotne warunki zamówienia.

 

Szacunkowa  ilość zamówienia z podziałem na części (  kategorie )

 

Część 1 produkty zwierzęce , mięso i produkty mięsne (kod CPV 15100000-9)

  1. Schab bez kości -70 kg
  2. Karkówka bez kości - 70 kg   
  3. Łopatka bez kości -  140 kg     
  4. Polędwica wieprzowa - 35 kg            
  5. Boczek wędzony - 15 kg     
  6. Szynka świeża b/k ( kulka ) – 70kg
  7. Mięso wołowe gulaszowe - 35 kg 
  8. Wołowina zrazowa górna - 35 kg
  9. Żeberka wieprzowe - 45kg
  10. Wątroba wieprzowa - 35 kg             
  11. Filet kurcząt - 105 kg    
  12. Filet z indyka - 35 kg          
  13. Udko z kurczaka - 120 kg   
  14. Porcje rosołowe - 30 kg      
  15. Parówki drobiowe - 20 kg
  16. Kurczak świeży - 5 kg
  17. Kości wieprzowe - 40 kg
  18. Kiełbasa Śląska - 50 kg      

 

Część 2 dostawa produktów rolnictwa i ogrodnictwa oraz podobne produkty

(kodCPV03100000-2, kod CPV 15300000-1)                                                                                        1.Ziemniaki kg    - 1200 kg                                             

2.Buraki  kg  - 30 kg                                                   

3.Cebula  kg    - 30 kg                                                 

4.Marchew  kg   - 130 kg                                           

5.Fasola sucha  ,,Jaś”  kg   25 kg                                     

6.Kapusta biała  kg -   120 kg                                    

7.Kapusta czerwona  kg –  50 kg

8.Kapusta Pekińska kg   - 70 kg                             

9.Jabłka  kg   - 120 kg                                                

10.Pietruszka korzeń kg   - 20 kg                               

11.Por   kg    - 20 kg                                                  

12.Seler   kg    - 20 kg                                               

13.Kapusta kiszona  kg  - 60 kg

14.Ogórek kiszony    - 40 kg

 

 

1.Pomarańcza

  1. Mandarynka

 3.Kiwi

 4, Banan

 5.Gruszka

 6.Śliwka

                                                                                     

 

 

Część 3 dostawa różnych produktów spożywczych 

(kod CPV 15600000-4, 15400000-2)

  1. Cukier kryształ 1 kg - 40kg

 2.Mąka pszenna 1kg   - 50kg                                                                                                                                                     

3.Olej rzepakowy rafinowany 1l.  – 40 l.                        

4.Bułka tarta 1 kg      - 30 kg                                                    

5.Kasza jęczmienna 1kg  - 10 kg                                       

6.Ryż 1 kg     - 10 kg                                                           

7.Ryż paraboliczny 1kg  - 60 kg                                        

8.Kasza Bulgur 1 kg    - 60 kg                           

9.Koncentrat pomidorowy 900g  - 15 szt.                       

              10.Kisiel 1kg  - 4 kg

  1. Herbata owocowa exp.op. – 10 op.                    .

12.Herbata czarna exp. Op.      – 10 op.                                                            

13.Majonez pomorski 600g    10 szt.

 14.Kwasek cytrynowy 1k   - 1 kg                                      

15.Pieprz mielony 1kg    - 1 kg                                           

  1. Zioła prowansalskie   - 1 op.                          

17.Papryka  słodka  mielona 1 kg  1 kg

18.Ziele angielskie 1kg  - 1 op.

19.Majeranek suszony 250g   - 3 op.

20.Liść laurowy 100g   - 1 op.

21.Przyprawa do drobiu 1kg   1 kg                                                                                                         

22.Makaron świderki z pszenicy durum 1kg   - 40 kg              

23.Makaron nitki z pszenicy durum  1kg      - 10 kg                  

 

 Część 4 dostawa ryb i pozostałe mięso ryb 

(kod CPV 15220000-6)

 

1.Filet z Miruny  - 35 kg

2.Filet z Morszczuka  - 35kg

3.Łosoś świeży  - 35 kg

4.Paluszki rybne – 30 kg

 

 Część 5 dostawa jajka

(kod CPV 03000000-1)

 

1.Jajo M  - 240 szt.

  1. Jajko L - 240 szt.

 

 

 

 Część 6 dostawa  produktów mrożonych

(kod CPV 15229000-9)

 

1.Kalafior mrożony kg – 15 kg

2.Brokuł mrożony kg – 15 kg

3.Fasolka szparagowa  mrożona kg  45 kg

4.Szpinak rozdrobniony mrożony kg   - 30 kg

5.Mieszanka warzywna 3 składnikowa kg   30 kg

6.Mieszanka warzywna wielowarzywna kg   - 15 kg

7.Mieszanka kompotowa kg  - 20 kg

  1. Truskawki mrożone kg - 20 kg

9.Porzeczka czerwona mrożona kg  -  20 kg

10.Porzeczka czarna mrożona kg   - 20 kg

11.Marchewka z groszkiem mrożona kg   - 15 kg

 

 Część 7 dostawa  produktów mleczarskich

(kod CPV 15500000-3)

 

  1. Ser gouda kg - 7 kg
  2. Twaróg półtłusty kg  - 30 kg
  3. Serek topiony szt. – 120 szt.
  4. Śmietana 0,5l. 18 %   - 50 szt.
  5. Jogurt naturalny 150g – 350 szt

 6.Jogurt owocowy Jogobella 150g   - 350 szt

 

  1. Podstawą wyboru oferty będzie najkorzystniejsza/ najtańszaoferta brutto  za daną część zamówienia.
  2. Wykonawca związany jest ofertą 30 dni.
  3. Bieg terminu związania ofertą rozpoczyna się wraz z upływem terminu składania ofert.
  4. Realizacja zamówienia : od 01.09.2023r. do 31.12.2023r.
  5. Dostawy do ZamawiającegoWykonawca ma realizować własnym środkiem transportu, po zamówieniu ze strony Zamawiającego: fax, telefon, e-mail, pismo.

III. Dokumenty, jakie Wykonawca powinien załączyć do oferty:

  1. Zamawiający wymaga, aby każda oferta zawierała minimum następujące dokumenty:
    1) wypełniony i podpisany przez Wykonawcę formularz cenowo-ofertowy – wg. załączonego wzoru formularza ofertowego - załącznik nr 1.
    2) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania oferty cenowej – w postaci oryginału lub kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do podpisywania oferty.
  2. Dokument, o którym mowa w pkt. 1.2, może być dostarczony przed podpisaniem umowy.
  3. Oświadczenie o braku powiązań - załącznik nr 2 do zapytania ofertowego.
  4. Postępowanie prowadzone jest w języku polskim
  5. Informacje o sposobie porozumiewania się Zamawiającego z Wykonawcami oraz przekazywania oświadczeń i dokumentów.

Wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje Zamawiający i Wykonawcy mogą przekazywać pisemnie, za pomocą faksu lub drogą elektroniczną:

Tel. ( 56 ) 648-56-70 lub  na adres e-mail    szkola8@zs8.eu

  1. Osoby po stronie Zamawiającego uprawnione do porozumiewania się 
    z Wykonawcami:
  2. Wykonawca może zwrócić się do Zamawiającego o wyjaśnienia. Osobą wskazaną do kontaktu jest pani Iwona Kaszubowska -. pod numerem telefonu 509894451
  3. Miejsce składania ofert

Ofertę cenową należy złożyć w sekretariacie szkoły do dnia 17.08.2023 r.

 

VII.   Na załączonym formularzu cenowo-ofertowym, należy przedstawić cenę brutto
 Należy podać cenę jednostkową za dany produkt oraz cenę całego zamówienia danego produktu.

  1. Wartość cenową należy podać w złotych polskich cyfrą – z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku oraz słownie.
  2. Cena powinna zawierać wszelkie koszty związane z wykonaniem przedmiotu zamówienia.
  3. Wszelkie rozliczenia pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcą odbywać się będą

w złotych polskich.

VIII. Informacje o formalnościach

  1. Zamawiający zawrze umowę z wybranym Wykonawcą po przekazaniu zawiadomienia
    o wyborze Wykonawcy, ale nie później niż w terminie związania ofertą.
  2. Jeżeli Wykonawca, którego oferta została wybrana uchyli się od zawarcia umowy, Zamawiający wybierze kolejną ofertę najkorzystniejszą spośród złożonych ofert, bez przeprowadzania ich ponownej oceny.
  3. Do prowadzonego postępowania nie przysługują Wykonawcom środki ochrony prawnej określone 
    w przepisach Ustawy Prawo zamówień publicznych tj. odwołanie, skarga.
  4. Niniejsze postępowania prowadzone jest na zasadach opartych na wewnętrznych uregulowaniach organizacyjnych Zamawiającego. Nie mają tu zastosowania przepisy Ustawy Prawo zamówień publicznych.

Artykuły

Osoby odpowiedzialne

Autor:Paweł Machałowski
Odpowiada:Danuta Rajczak-Zalewska
Wytworzył:Paweł Machałowski
Data ostatniej zmiany:2023-07-06 09:52:42

Archiwum

Data Autor
2023-07-06 09:50 Paweł Machałowski zobacz
2023-07-06 09:44 Paweł Machałowski zobacz
2023-07-06 09:36 Paweł Machałowski zobacz

Statystyki

Odwiedzin na stronie: 137