drukuj
Powrót
Archwium - informacje dla rolników
ubój zwierząt na terenie gospodarstwa w celu produkcji miesa ma potrzeby własne.
Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 21 października 2010 r. w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji mięsa przeznaczonego na uzytek własny ( Dz.U. Nr 207 poz 1370
z 2010 r. ) co najmniej 24 godziny przed dokonaniem uboju zwierząt posiadacz zwierząt informuje Powiatowego Lekarza Weterynarii o zamiarze przeprowadzenia uboju.
wniosek dotyczący zgłoszenia w załączniku.
zakaz stosowania białka zwierzęcego w żywieniu zwierząt - informacje w załączniku
Osoby odpowiedzialne
Autor: | Jerzy Sokołowski |
Odpowiada: | Roman Jarosz |
Wytworzył: | Edyta Nowak |
Data ostatniej zmiany: | 2012-11-23 11:28:22 |
Statystyki
Odwiedzin na stronie: | 1022 |